01 Mayıs 2008

SCCM Kurulumu ve Konfigurasyonu Hakkinda Kaynaklar

Soru:

Sisteme System Management Server 2003 sp1 kurmak istiyorum ancak bulduğum kaynakların hepsi sms nasıl kullanılırı anlatıyor. Sms i kurmak için ön hazırlıklar nelerdir bu konuya pek değinmemişler.

Mesela AD de SMS için oluşturulacak yeni site nin özellikleri nelerdir? Sql server kurmak gerekiyosa bunun versiyonu ne olmalı , nasıl bi konfigürasyon olmalı vs ….Bu konuda elinde döküman olan veya bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.

Cevap:

Eger SMS’i yeni implemente ediyorsaniz, oncelikle size tavsiyem SMS ‘in yeni versiyonu olan System Center Configuration Manager 2007’yi incelemeniz ve kurmaniz. SCCM 2007, SMS’e gore icerisinde bir cok yeni ozelligi de beraberinde getiren System Center ailesi icerisindeki ürün.

Yaptigi yeteneklere gelince:

· İşletim sistem dagitimi
· Yazilim dagitimi
· Yazilim guncellemelerinin dagitimi
· Yazilim kullaniminin ölçülmesi
· Konfigürasyon yönetimi
· Yazilim ve donanim envanter yönetimi
· Uzaktan sistemlerin kontrolü


SCCM kurulum oncesi ongereksinimlerle ilgili olarak http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/bb694113(en-us).aspx makalesini inceleyebilirsiniz.

SCCM urununun kurulumu ile ilgili olarak http://myitforum.com/cs2/blogs/socal/archive/2007/03/01/sccm-2007-how-to-installation.aspx adresindeki makaleden bilgi alabilirsiniz.

SCCM urununun planlama ve tasarim asamasi ile ilgili olarak da http://myitforum.com/cs2/blogs/socal/archive/2007/02/28/sccm-2007-how-to-preparing-for-setup.aspx adresindeki makaleleri inceleyebilirsiniz.

http://blogcastrepository.com/blogs/kim_oppalfenss_systems_management_ideas/archive/2007/11/22/new-sccm-2007-downloads.aspx adresinden SCCM 2007 ile ilgili kaynaklara da ulasabilirsiniz.

SCCM 2007 kurulumu ve implementasyonu son derece tecrube gerektiren ve profesyonel bir proje danismani ile yapilmasi gereken bir uygulama. Siz test ortamında yukaridaki linklerden bilgi alarak inceleme amacli kurulum ve konfig. Yapabilirsiniz. Fakat calisan sisteminize bunu uyarlayacaksaniz, ve SCCM ya da SMS konusunda urun tecrubeniz yoksa mutlaka bu konuda Microsoft Is Ortaklari kanalindan yetkin bir is ortagindan danismanlik almanizda fayda var. Zira SCCM ve SMS gibi ürünler kurulup hemen calisan ya da her istediginiz aninda iki tiklamayla yapabileceginiz bir urun degil.

SCCM urunu icin gelistirdigimiz projelerde sahip olunan yapinin altyapisi, client sayisi, lokasyon durumlari, SCCM uzerinden yapilacak deployment senaryolari vb. analizlerin baslangicta cok iyi yapiliyor olmasi gerekiyor.

Yukaridaki linklerden yapacaginiz test kurulumlari esnasinda takildiginiz noktalarda sorularinizi cevaplayabiliriz.

Hiç yorum yok: